Tombow Kalem
Tombow Kalem 1913 de Japonya da kurulan ve üretilen Türkiye pazarında ise Lisans Live kırtasiye tarafından distiribitörlüğü yapılan bir markadır. Tombow öne çıkan ürünler arasında tombo uç olarakda geçer. Tombow en çok bilinen ürenleri 0.3 0.5 0.7 0.9 mm kalem uçlarının H HB 2B uçları ve versatil kalem ve setleri ençok bilinen ürünleri arasındadır.
Tombow Türkiye pazarına Brush pen markör ve kalem setleri olarakda yeni ürünler kırtasiye pazarında yerini almıştır.
Tombow Hakkında
Tombow (tonbo) Japonca da "yusufçuk" anlamına gelir ve eski zamanlarda genellikle akizu / akitsu olarak anılırdı. Japonya geçmişte Akitsu shima (İngilizce yusufçuk adası) olarak adlandırıldığından, şirketin adı da Japonya nın kırtasiye endüstrisini temsil etme arzumuzu temsil ediyor. Yusufçuk aynı zamanda kachi mushi (İngilizcede muzaffer böcek) olarak da anılır ve iyi şans getirdiği kabul edilir.
1927 yılında kurucumuz Harunosuke Ogawa Tombow (yusufçuk) markasını ticari markamız olarak tescil ettirdi. Yusufçuk, şirket logosu için bir köprü ve fabrika çatımızın testere dişi şekli gibi diğer görseller arasından seçildi.
Bir yusufçuğun aşağıya bakan gerçekçi görüntüsü 1928 de kullanılmaya başlandı. İlk olarak 6H den 8B ye kadar birinci sınıf “TOMBOW DRAWING PENCILS” çiziminde uygulandı. Bu görüntüye göre birkaç Tombow işareti tasarlandı.
1957-1995 yılları arasında Ünlü tasarımcı Takashi Kono tarafından tasarlanan Tombow logo işareti. Logo kullanımının kurşun kalemlerden tükenmez kalemlere, mekanik kurşun kalemlere ve markalama kalemlerine yaygınlaştırılması sürecinde, logo tutarlılığını kontrol etmek için logo kullanım kuralları oluşturulmuştur.
Avrupa da kullanılan logo, küresel logomuz olarak Japonya ya tanıtıldı. W harfinin benzersiz tasarımı ile karakterizedir. İlk olarak dünya çapında sanatçılar için tasarlanmış ve 1984 yılında piyasaya sürülen ABT çalı kaleminde kullanılmıştır.
2013 yılında 100. yıldönümümüzü kutlamak için yeni bir Tombow işareti oluşturuldu 2013 yılında doğan bu yeni kurumsal sembol, bir özgürlük ve enerji sembolü olarak tasarlandı ve bir yusufçuk motifi içeriyor.